Implementatie MJOP-systeem voor Asbo Advies

Asbo Advies is een adviesbureau voor bouw en onderhoud van gebouwen. Voor Asbo hebben we een MJOP-systeem geïmplementeerd met onder andere als resultaat dat ze nu sneller gegevens kunnen filteren en verschillende softwarepakketten kunnen integreren. Dit heeft ervoor gezorgd dat de efficiëntie binnen ASBO aanzienlijk verhoogd is. Lees hieronder de volledige case, toegelicht door Asbo directeur Dion de Been.

Asbo Advies: adviseurs bouw en onderhoud

Al 25 jaar is Asbo een autoriteit op het gebied van advisering voor de bouw en onderhoud van gebouwen. De primaire focus ligt op het optimaliseren van bestaande gebouwen. Omdat verbeteringen en renovaties vaak complex zijn en een zorgvuldig beheer vereisen, geeft Asbo de voorkeur aan een gefaseerd bouwproces. “Een gefaseerd bouwproces is onze rode draad; het stelt onze adviseurs in staat om in elke dienst te opereren en het bouwgerelateerde proces te beheersen”, aldus Dion. De door Asbo aangeboden diensten, bestaande uit onderhouds-, project-, sloop- en tendermanagement, staan dan ook niet op zichzelf. Ze maken deel uit van een geïntegreerd bouwgerelateerd spectrum waarbij procesbeheer centraal staat. De diensten vertalen zich merendeels naar projecten omtrent de verduurzaming van bestaande vastgoed. Een duurzaam gebouw is een toekomstbestendig gebouw. Dit vraagt om goed georganiseerd onderhoud met een effectief Meerjarenonderhoudsplan.

Maak kennis met Dion de Been

Dion de Been vervult een actieve rol binnen Asbo. Hij is niet alleen directeur, maar tevens nog altijd actief als adviseur. Een combinatie die hij elke dag met veel plezier vervult en hem op de hoogte houdt van alles wat zowel op de werkvloer als bij de klanten speelt. Dion ondersteunt samen met een team van 14 adviseurs dagelijks een breed scala aan opdrachtgevers. Van non-profitorganisaties zoals gemeenten tot enkele vooraanstaande namen uit de logistieke en leisure sector.

Dion de Been | Asbo Advies

Wat zijn de uitdagingen bij Asbo Advies?

“Telkens wanneer we iets online of op locatie wilden uitvoeren, moesten we vaak opnieuw inloggen bij verschillende tools. Aangezien we zo nu en dan op locatie werkten, leidde dit tot problemen tussen de software en online apps.” Dion geeft daarnaast aan dat ze op zoek zijn naar een oplossing waarmee ze eenvoudig gegevens kunnen filteren, bulkwijzigingen kunnen doorvoeren en meerdere verschillende softwarepakketten kunnen integreren. Dit alles tezamen leidt tot tijdverlies, een verminderde productiviteit, inefficiënt gegevensbeheer en vooral tot veel frustratie bij collega’s.

Wat heeft Hobs kunnen betekenen voor Asbo Advies?

Om dit soort problemen te verhelpen, is het belangrijk dat bedrijven investeren in betrouwbare, goed geïntegreerde en gebruiksvriendelijke MJOP-softwareoplossingen. Dit vermindert onnodige kosten, frustraties en de kans op fouten en zorgt er uiteindelijk voor dat Asbo een betere dienstverlening aan hun klanten kan bieden. Door aandachtig mee te denken hebben we met een nieuw MJOP-systeem een significant stuk beheer geïntegreerd en geavanceerde tools ingebouwd. Dit maakt het gebruik van de huidige losse producten overbodig. Asbo heeft nu snel toegang tot de benodigde instrumenten wat het werk een stuk sneller en efficiënter maakt. De opzet van het nieuwe beheersysteem geeft daarnaast de mogelijkheid opdrachtgevers in real-time inzicht te geven in de huidige stand van zaken en binnen welke termijn ze de toekomstige werkzaamheden kunnen verwachten.

Tijdens onze samenwerking gaf Dion ons te kennen aspiraties te hebben om binnen het vastgoedbeheer een totaaloplossing te willen leveren. Het biedt momenteel een volgende kans bij de klanten die Asbo momenteel bedient. “Om een totaalpakket aan te kunnen bieden in de vorm van volledige ontzorging, willen we naar een dienstenpakket dat ook ondersteunt in contractbeheer en de afhandeling van inspecties en keuringen.” Dit heeft er tot slot toe geleid dat we het pakket uitgebreid hebben met onze functionaliteiten omtrent wet- en regelgeving. Asbo Advies is daardoor nu volledig toekomstbestendig met de mogelijkheid tot het kunnen aanbieden van een totaalpakket. Van het duurzaam plannen van onderhoud tot het tijdig uitvoeren en rapporteren van inspecties, storingen en keuringen. Gelukkig is Dion hier zelf ook enthousiast over: “De inbreng en support werkt heel goed. Ze denken echt met je mee!”

Wat is ons doel?

Transparantie en samenwerking zijn voor ons belangrijke pijlers. We willen dat onze klanten volledig geïnformeerd zijn en met vertrouwen plannen voor de toekomst kunnen maken. We staan altijd open voor input en feedback voor onze klanten. Samen bouwen we aan een software die door de gehele sector toepasbaar is en ook gedragen wordt. Dit is waarom we veel waarde hechten aan onze gebruikersgroep die middels feedback actief een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van onze software. Onze prettige en openhartige samenwerking met Asbo Advies heeft ervoor gezorgd dat Dion in de toekomst graag deel uit maakt van dit team van ‘meedenkers’. Dus de vraag of Asbo Advies onze software binnen hun netwerk wil verspreiden? “Absoluut, vooral voor een jonge organisatie die naar de klant luistert en dat extra stapje zet. De prijs is ook technisch interessant. En het team is zeer toegankelijk om mee samen te werken, de ondersteuning is geweldig”.

Hobs is er ook voor jou!

Ook benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Zowel de koffie als wij staan voor je klaar!