Functies

Het onderhoudsplan is een belangrijk hulpmiddel om jou meer te vertellen over de onderhoudsstaat van het gebouw. Het helpt jou om meer inzicht te krijgen welke onderhoudsactiviteiten de komende jaren moeten gebeuren, hoe je verduurzaamt en hoeveel kosten dat met zich meebrengt.

Onze functies

Onze software is ontwikkeld door een team van enthousiaste professionals met veel ervaring en kennis van zaken. We zijn er trots op dat we jou kunnen helpen met onze software en we vertellen je graag meer over alle functies die we bieden.

Wisselen tussen klantomgevingen

Jouw opdrachtgever kan jou uitnodigen voor zijn omgeving om onderhoudsplannen te actualiseren. In Hobs kun je vanuit jouw omgeving direct wisselen naar zijn omgeving.

Viewers

Wil jouw opdrachtgever alleen de planningen inzien en geen eigen licentie? Dit kan! Nodig jouw opdrachtgever uit en hij kan alleen zijn eigen planningen inzien.

Uitnodigen van externe gebruikers

Heb je tijdelijk of structureel hulp nodig voor het invoeren en/of beheren van de meerjarenplannen. In Hobs kun je externe gebruikers uitnodigen en toegang geven tot geautoriseerde projecten en gebouwen.

Multiselectie

Maak gebruik van een unieke multiselectietool door met één klik jouw selectie aan te passen. Dit geeft jou de mogelijkheid om voor meerdere gebouwen in één scherm de planningen aan te passen, scenario’s te vergelijken of detailinformatie zoals bouwjaren, type installaties of leveranciers direct in te zien.

MJOP | Plannen en begroten vanuit één overzicht

In een oogopslag je meerjarenonderhoudsplanning en begroting bekijken en beheren. Alles makkelijk in een overzicht, je hoeft niet naar verschillende tabbladen of schermen te navigeren. Alles is meteen te beheren.

Contacten beheren

Vanuit de software kun je gemakkelijk contacten toevoegen en beheren. Koppel contacten aan je gebouwen. Door ze een specifieke rol toe te kennen weet je altijd precies wie je nodig hebt.

Beheer projecten

Binnen onze projectenmodule kun je een eigen onderverdeling maken voor het beheren van je vastgoed. Zo creëer je overzicht door gebouwen, rechten en relaties te koppelen met elkaar. Je krijgt direct inzicht in wat de totale kosten voor onderhoud zijn per project.

Gebouwen

Of je nu werkt met complexen, gebouwen of objecten, met Hobs kun je deze makkelijk aanmaken en voorzien van specifieke informatie.

Bouwdelen

Vanuit één scherm je bouwdelen aanmaken, beheren en voorzien van specifieke kenmerken. Je kunt vanuit hetzelfde scherm zelfs de activiteiten per bouwdeel inzien en beheren.

Activiteiten

Met activiteiten maak je het onderhoud inzichtelijk. Zo kun je snel zien welk onderhoud wanneer plaats moet vinden, hoe vaak, door wie en welke kosten hiervoor begroot zijn.

Uittrekstaat

Onderbouw je hoeveelheden door middel van een uittrekstaat.

Onderhoudsstaat conform NEN 2767 bepalen

Met Hobs kun je gemakkelijk een NEN 2767 inspectie uitvoeren voor alle bouwdelen.

Rapporten

Je kunt onze standaard rapporten direct gebruiken of personaliseren door zelf velden en informatie toe te voegen.

Selecteer, beheer én rapporteer

Met Hobs kun je een vrije selectie maken van gebouwen en bouwdelen. Hierbij kun je snel inzichtelijk maken wat de huidige onderhoudsstaat is en welke kosten je kunt verwachten.

Inspecties online & offline uitvoeren met onze app

Voer makkelijk inspecties uit met de Hobs inspectie app. Je kunt de app zelfs offline gebruiken en laten synchroniseren zodra je weer verbinding hebt.

Rechtenbeheer

Beperk risico’s door rechten en bouwdelen toe te kennen aan de juiste contacten.

Onderhoudsbiliotheek

Maak gebruik van onze actuele onderhoudsbibliotheek met activiteiten, eenheidsprijzen en cycli. Je kunt ook eenvoudig je eigen onderhoudsbibliotheek importeren of samenstellen.

Gebruik NL/SfB of maak een eigen codering aan

Je kunt gebruik maken van de standaard NL/SfB codering. Gebruik je liever een eigen codering? Dan kun je die vrij aanmaken en toepassen.

Fotobeheer

Upload en beheer jouw foto’s vanuit één overzichtelijke fotobibliotheek.

Gebouwprofielen

Bespaar tijd door gebouwprofielen aan te maken. Ken een profiel toe aan een gebouw de juiste instellingen zoals een onderhoudsbibliotheek worden automatisch gekoppeld.

Importeer je eigen data

Met onze slimme importtools kun je data vanuit je huidige software gemakkelijk importeren.

Meertalig

Gebruik de software in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. Je kunt zelfs onderscheid maken in input en outputvelden. Je kunt de software bijvoorbeeld in het Nederlands gebruiken, maar rapportage in het Engels laten opstellen.

Snelstart

Met onze snelstart kun je binnen één uur al aan de slag met de software.

Support

Je kunt gebruik maken van onze support, per mail of telefonisch. We staan tijdens kantooruren graag voor je klaar.

Implementatie

Je kunt gemakkelijk zelf aan de slag met Hobs maar je kunt ook gebruik maken van één van onze implementatieprogramma’s. Zo haal je het maximale uit de software.

Hobs maakt het onder van vastgoed overzichtelijk

Weten wat Hobs voor jou kan betekenen?