FAQ: Hoe gebruik ik sneltoetsen in Hobs?

Hobs beschikt over verschillende sneltoetsen die jou het werken eenvoudiger maakt. Hier vind je verschillende sneltoetsen en hoe je ze kunt gebruiken.

Sneltoetsen

Ctrl + C: Kopiëren inhoud cel. Selecteer de regel en ga naar bewerkingsmodus. Druk de toetsen Ctrl + C tegelijk in om de data te kopiëren.

Ctrl + V: Plakken inhoud cel. Selecteer de regel en ga naar bewerkingsmodus. Druk de toetsen Ctrl + V tegelijk in om de data te plakken.

Ctrl + D: Verticaal kopiëren inhoud cel. Selecteer de regel en ga naar bewerkingsmodus. Druk de toetsen Ctrl + D tegelijk in om de data verticaal te kopiëren.

Ctrl + A: Selecteer alle regels in het venster. Selecteer de regel en druk de toetsen Ctrl + A tegelijk in en alle data wordt in het venster geselecteerd.

Ctrl + Shift + Spatie: Selecteer een regel in het venster. Ga met de pijltoetsen naar boven of beneden en ga op de regel staan tot waar je wilt selecteren. Klik niet met je muis op de regel! Druk de toetsen Ctrl + Shift + Spatie tegelijk in en de regels tussen de geselecteerde regels worden allemaal geselecteerd.

Ctrl + Shift + linkermuisknop: Selecteer een regel in het venster. Ga met de pijltoetsen naar boven of beneden en ga op de regel staan tot waar je wilt selecteren. Druk de toetsen Ctrl + Shift + linkermuisknop tegelijk in en de regels tussen de geselecteerde regels worden allemaal geselecteerd.

Spatie: Selecteren van de regel. Ga met de pijltoetsen naar boven of beneden en ga op de regel staan die je wilt selecteren. Druk de toets Spatie in en de regel wordt geselecteerd.

Linker muisknop ingedrukt houden: Het openen van een detailscherm. Selecteer een regel en houdt de linkermuisknop ingedrukt. Het detailscherm wordt vervolgens geopend. Deze functie werkt in de volgende schermen:

  • Gebouwen
  • Bouwdelen
  • Gebreken
  • Bedrijven
  • Personen
  • Instellingen (verschillende schermen)

Linker muisknop dubbelklik: De geselecteerde cel kun je nu bewerken. Ga naar de cel die je wilt bewerken en druk vervolgens twee keer op de linkermuisknop. De waarde in de cel wordt nu gemarkeerd en nu kun je de gegevens bewerken.

Enter: De geselecteerde cel kun je nu bewerken. Ga naar de cel die je wilt bewerken en druk vervolgens op Enter. De waarde in de cel wordt nu gemarkeerd en nu kun je de gegevens bewerken.

Tab: Cursor verspringen naar volgende cel. Dit kan alleen als de cel in bewerkingsmodus staat. Nadat de cel is geselecteerd en in bewerkingsmodus is, kun je snel door middel van Tab naar een volgende cel in de rij verplaatsen.